
Reklama.
Dostawcą mięsa dla Makro jest firma Elkopol. Makro uzasadnia wprowadzenie nowej oferty tym, że Polacy coraz chętniej sięgają po produkty uznawane za egzotyczne, otwierają się na nieznane smaki i zaskakujące połączenia.
Firma przede wszystkim chce skusić restauratorów, którzy chcą przyrządzać potrawy z egzotycznych zwierząt.
Mięsa ze strusia, kangura i krokodyla są sprzedawane w postaci steków. Krokodyl może przypominać w smaku rybę słodkowodną. Z kolei struś jest podobny do kaczki, ale mniej tłusty i bogaty w białko oraz żelazo. Natomiast mięso z kangura wyróżnia się delikatnością i kruchością, a w smaku przypominać może dziczyznę – czytamy w portalu Dlahandlu.pl.
Makro zapewnia, że zwierzęta pochodzą z hodowli i nie są pozyskiwane ze środowiska naturalnego. W tej sieci hurtowni można już znaleźć mięso m.in. z sarny, dzika, jelenia, królika, kuropatwy czy gęsi.