FoodTech FastTrack zawita do Warszawy. Rozwój najlepszych start-upów przyspieszą wielokrotnie

Najlepsze start-upy, które zostaną zaproszone do wzięcia udziału w programie przez trzy miesiące zdobędę doświadczenie i wiedzę, na którą inni muszą pracować półtora roku.
Najlepsze start-upy, które zostaną zaproszone do wzięcia udziału w programie przez trzy miesiące zdobędę doświadczenie i wiedzę, na którą inni muszą pracować półtora roku. screenshot instagram / startupbootcamp
Startupbootcamp FoodTech to nieformalne spotkania odbywające się na całym świecie. Mają one na celu wyłonienie 10 najbardziej obiecujących start-upów związanych z branżą rolno-spożywczą. Zostaną one zaproszone do przystąpienia do trzymiesięcznego programu rozwoju.

W spotkaniach mogą brać udział wszyscy, którzy związani są z produkcją żywności na różnych etapach, od rolnictwa zaczynając, na restauracjach i handlu detalicznym kończąc. Jak podkreślają organizatorzy, liczy się każdy rodzaj innowacji, zarówno te, które mają bezpośredni związek z produkcją żywności jak i te, które dzięki którym powstaną drony i roboty pomocne w branży.

Wybranym start-upom zostanie zapewniona pomoc najlepszych specjalistów w branży. Oprócz tego będę one miały dostęp do szerokiej międzynarodowej sieci partnerów, mentorów i absolwentów, a wskazówek będą im udzielać najlepsi specjaliści z całego świata.

FoodTech FastTrack w Warszawie
W ramach programu FastTrack World Tour, od marca do czerwca bieżącego roku Startupbootcamp FoodTech odwiedzi najlepsze inkubatory start-upów, wspierane przez kluczowych partnerów w kilkunastu miastach świata. Już 13 kwietnia jeden z takich eventów, którego partnerem w naszym kraju jest Reaktor, odbędzie się w Warszawie, w Hub Hub przy ul. Postępu 14.


Podczas jutrzejszego wydarzenia wszyscy biorący udział będę mieli szansę zaprezentować się najlepszym międzynarodowym mentorom z branży spożywczej. Po prezentacji odbędzie się seria rozmów w formule 1 na 1 z każdym z obecnych mentorów. Dzięki temu uczestnicy zyskają szansę na omówienie swoich pomysłów z najlepszymi specjalistami w branży.

Jak zapewniają organizatorzy, wszyscy uczestnicy spotkania wyjdą bogatsi o wskazówki, które umożliwią im szybszy rozwój swoich przedsięwzięć.

Wśród mentorów, którzy wezmą udział w warszawskim spotkaniu znaleźli się: Alejandra Beltran (Danone Waters), Oliwia Burdeńska (Orienta), Krzysztof Folek (PayPal), Tomasz Grzelczyk (Żywiec Zdrój), Magdalena Jabłońska (MIT Enterprise Forum), Damien Jourdan (Danone), Krzysztof Klincewicz (EIT Food), Peter Kruger (CEO i Dyrektor Zarządzający Startupbootcamp), Cezary Mikulski (MONDI KALENOBEL), Agata Podwójcic (Danone), Piotr Przewrocki (QBN Seed Fund and Accelerator), Anna Rynkiewicz (Danone), Barbara Sobowska (MOST Partners), Inga Songin (Żywiec Zdrój), Maks Stempniewicz (Microsoft), Magdalena Zalewska (Żywiec Zdrój). Czytaj więcej



Przez pierwsze dwa lata do Startupbootcamp FoodTech wpłynęło ponad 1300 zgłoszeń od start-upów z ponad 80 krajów świata. 18 z nich się ukończyło program z niesamowitymi wynikami. W tym roku mogą być one jeszcze lepsze, ponieważ szeregi programu zasiliła jeszcze większa liczba partnerów i mentorów. Organizator szacuje, że rozwój najlepszych dziesięciu start-upów zostanie przyspieszony do tego stopnia, że w trzy miesiące osiągną wyniki, na które w normalnych warunkach musiałyby pracować przez półtora roku.
Trwa ładowanie komentarzy...

BLOGI

NAJNOWSZE WPISY

Piotr BuckiPiotr Bucki

Podczas ostatniej konferencji Kurs na HR w Gdańsku, Marcin Grzegory z Invest in Pomerania, zadał widowni pytanie, „Kto z Państwa wie coś na temat projektu Invest in Pomerania”. Potem dodał, „Pytam, bo wiem, że nie ma nic gorszego niż opowiadania o rzeczach, które ludzie znają i kojarzą”. Miał rację.

Łukasz DudkoŁukasz Dudko

Odpowiedzi na to pytanie jest tyle, że wystarczyłoby pewnie na grubą książkę, ale skupmy się na dwóch kluczowych błędach: słabej analizie konkurencji oraz nieprzygotowaniu produktu i zespołu. Bez tego ekspansja na rynki zagraniczne nie ma szans.

Bartłomiej DąbkowskiBartłomiej Dąbkowski

Walter Isaacson, w podsumowaniu biografii Leonardo da Vinci, podsuwa nam sporą listę wniosków wynikających z działalności artysty, które można wykorzystać do rozwijania swojej kreatywności.