
Reklama.
Tesco wsłuchało się w głos konsumentów, którzy narzekają na trudności w obieraniu awokado. Ponoć wiele osób kaleczy się przy tym nożem, bo skuteczne zdjęcie skórki z owocu nie jest łatwe, donoszą brytyjskie media.
Odpowiedzią na te bolączki ma być innowacyjne awokado o nazwie EasyAvo, wyhodowane w naturalny sposób w Afryce Południowej. Jego skórka sama odchodzi po przecięciu owocu na pół.
Jak jeść awokado?
Co ciekawe, przedstawiciele Tesco nie wspominają o drugiej metodzie oddzielania miąższu awokado od jego skórki. A jest ona bajecznie prosta i nie sposób się przy niej poranić. Bo trudno skaleczyć się łyżką. Po przekrojeniu awokado wystarczy wybrać nią miąższ.
Co ciekawe, przedstawiciele Tesco nie wspominają o drugiej metodzie oddzielania miąższu awokado od jego skórki. A jest ona bajecznie prosta i nie sposób się przy niej poranić. Bo trudno skaleczyć się łyżką. Po przekrojeniu awokado wystarczy wybrać nią miąższ.
Brytyjczycy kupili w zeszłym roku w Tesco prawie 60 mln owoców awokado, więc nic dziwnego, że Tesco dba o ich wygodę.
Rosnący popyt na tzw. "masło Boga", powoduje, że awokado staje się towarem cenionym i często kradzionym.