Nowa kanapka znanej sieci. Burger Rywala to prztyczek w nos McDonald's
redakcja INNPoland.pl
15 listopada 2023, 16:09·3 minuty czytania
Publikacja artykułu: 15 listopada 2023, 16:09
Podczas gdy Polacy zajadają się kanapką pracownika leśnego w jednej znanej sieci, druga sieć rzuca wyzwanie tej pierwszej i proponuje swoim gościom Burger Rywala. I mówi "Zrobiliśmy to lepiej". Czym MAX Burger chce przekonać swoich gości?
Reklama.
Reklama.
Szwedzka sieć MAX Premium Burgers rzuca smakowe wyzwanie i wprowadza do polskich restauracji nowość – Burgera Rywala. Rywal dostępny będzie w 3 odsłonach: z wołowiną, wołowiną i bekonem, a także w wersji wegetariańskiej z roślinnym Plant Beef i ma skraść serca obecnych oraz nowych fanów sieci w Polsce.
– Wierzymy, że w branży fast food należy jeszcze wiele zrobić, szczególnie pod kątem smaku. Nie boimy się mówić, że wyprzedzamy w tym względzie konkurencję i tej jesieni oferujemy najlepszego burgera dostępnego na polskim rynku. Myślę, że możemy śmiało powiedzieć: "zrobiliśmy to lepiej" – komentuje Richard Bergfors, CEO MAX Burgers.
Nowy burger ma przekonać gości nie tylko smakiem i rozmiarem, ale także wysoką jakością składników. Tym, który zasługuje na szczególną uwagę jest lingonberry – szwedzka borówka brusznica, znajdująca się w każdej z trzech wersji Rywala w postaci autorskiego sosu z dipem BBQ.
W burgerze – niezależnie od tego, czy zdecydujemy się na wariant z wołowiną, wołowiną i bekonem czy z Plant Beef – znajdziemy również smażony ser mozzarella, ser cheddar, czerwoną cebulę, sałatę i sos kreolski, wszystko zamknięte w autorskiej bułce MAX, Frisco.
– Od ponad 50 lat nasza misja pozostaje niezmienna – serwować najsmaczniejsze burgery z najwyższej jakości składników. Chcieliśmy dać Polakom jeszcze większy wybór i podnieść poziom konkurencji w zakresie smaku, tak właśnie powstał Rywal. Sos na bazie szwedzkiej borówki i dipu BBQ to nasza specjalność i mamy nadzieję, że skradnie serca nowych fanów MAX – zapowiada Jonas Mårtensson, szef kuchni MAX Burgers.
Zachęcamy do subskrybowania kanału INN:Poland na YouTube. Od teraz Twoje ulubione programy "Rozmowa tygodnia" i "Po ludzku o ekonomii" możesz oglądać TUTAJ.
– Tworząc nowe opcje w menu, nieustannie poszukujemy najlepszych produktów do naszych niemal 200 restauracji na różnych rynkach. W przypadku Rywala borówka pochodzi ze Szwecji, a wołowina jest prosto z Polski – dodaje.
Jak smakuje i ile kosztuje Burger Rywala?
Burger Rywala jest jednym z największych i "najbardziej premium" burgerów w ofercie szwedzkiej restauracji – duży, sycący i satysfakcjonujący niezależnie od wybieranej wersji. Dostępny od 15 listopada we wszystkich restauracjach MAX w Polsce, gdzie goście mają dodatkowo możliwość składania zamówień za pośrednictwem aplikacji MAX Express, strony internetowej oraz partnerów z dostawą.
Masz propozycję tematu? Chcesz opowiedzieć ciekawą historię? Odezwij się do nas na kontakt@innpoland.pl
Ceny nowego burgera w zależności od wariantu zaczynają się od 23,95 złotych, a ceny zestawów od 31,95 złotych.
MAX Burgers został założony w Gällivare w 1968 roku przez Curta Bergforsa i Brittę Andersson i rozwinął się z małej budki serwującej burgery w północnej Szwecji do międzynarodowej sieci z restauracjami w Szwecji, Polsce, Norwegii, Danii i Egipcie.
Ambicją MAX jest stanie się najlepszą siecią burgerów na świecie poprzez serwowanie najlepszych burgerów w sposób odpowiedzialny. Zrównoważony rozwój jest naturalną częścią firmy.
MAX jako pierwsza sieć restauracji na świecie zaczął znakować swoje menu pod kątem dbałości o klimat już w 2008 roku. Od 2006 roku Fair Distribution Foundation przekazuje 7-10 proc. rocznego zysku netto MAX na walkę z ubóstwem.