Czy wiecie, jak kupić mięso przyzwoitej jakości? I nie mówimy o argentyńskiej wołowinie, ale o tym, co zwykły Polak je na co dzień. Niestety, jesteśmy rolowani na jakości, nazewnictwie i wielu innych rzeczach. O tym wszystkim opowiemy już jutro w "Koszyku Bagińskiego". Stay tuned!
Reklama.
Podobają Ci się moje artykuły? Możesz zostawić napiwek
Teraz możesz docenić pracę dziennikarzy i dziennikarek. Cała kwota trafi do nich. Wraz z napiwkiem możesz przekazać też krótką wiadomość.
Niektórzy mówią, że jest skąpy. Inni, że oszczędny. Podobno nie lubi, gdy ktoś go robi w konia i do znudzenia powtarza "Czytajcie etykiety". To Bagiński. Robi zakupy, jak każdy. Ale uważa na to, co kupuje i podpowiada innym, jak nie dać się oszukać, jak oszczędzić i wybierać produkty wartościowe.
Witajcie w "Koszyku Bagińskiego", nowej serii INNPoland.pl. Pierwszego odcinka podcastu wypatrujcie na naszej stronie jutro (w niedzielę) około godziny 15. Na warsztat bierzemy mięso.
Czego dowiecie się z "Koszyka Bagińskiego"?
Możemy sobie mówić o tym, jak przyrządzić najlepsze steki, jak sezonować wieprzowinę i czy lepsza jest wołowina argentyńska czy japońska. Możemy dyskutować, czy lepsza jest gęś polska owsiana, czy kaczka. Prawda jest o wiele bardziej prozaiczna. Polska stoi kurczakiem. A Polacy na mięsie są oszukiwani i nawet o tym nie wiedzą.
Opowiemy wam o:
tym, czy można nastrzykiwać mięso solanką;
tym, czym się różni mięso od wyrobu;
tym, jak nie dać się zrobić w konia na wędlinach;
tym, czy warto kupować kurczaka "bez antybiotyków";