Kurczaki na antybiotykach, ściema na kabanosach. Tak trzeba wybierać mięso
Czy wiecie, jak kupić mięso przyzwoitej jakości? I nie mówimy o argentyńskiej wołowinie, ale o tym, co zwykły Polak je na co dzień. Niestety, jesteśmy rolowani na jakości, nazewnictwie i wielu innych rzeczach. O tym wszystkim mówimy w "Koszyku Bagińskiego".
Niektórzy mówią, że jest skąpy. Inni, że oszczędny. Podobno nie lubi, gdy ktoś go robi w konia i do znudzenia powtarza "Czytajcie etykiety". To Bagiński. Robi zakupy, jak każdy. Ale uważa na to, co kupuje i podpowiada innym, jak nie dać się oszukać, jak oszczędzić i wybierać produkty wartościowe.
Witajcie w "Koszyku Bagińskiego", nowej serii INNPoland.pl. Dziś na warsztat bierzemy mięso.
Możemy sobie mówić o tym, jak przyrządzić najlepsze steki, jak sezonować wieprzowinę i czy lepsza jest wołowina argentyńska czy japońska. Możemy dyskutować, czy lepsza jest gęś polska owsiana, czy kaczka. Prawda jest o wiele bardziej prozaiczna. Polska stoi kurczakiem. A Polacy na mięsie są oszukiwani i nawet o tym nie wiedzą.
tym, czy można nastrzykiwać mięso solanką;tym, czym się różni mięso od wyrobu;tym, jak nie dać się zrobić w konia na wędlinach;tym, czy warto kupować kurczaka "bez antybiotyków";i wielu innych ciekawych rzeczach :)