Tego nie powinno być w pieczywie, ale jakimś cudem to znalazłem [WIDEO]
Czasy, kiedy w sklepach był jeden chleb i dwa rodzaje bułek dawno minęły. Mamy wręcz zatrzęsienie różnych rodzajów pieczywa. Ale jak spośród nich wybrać te najlepsze, najzdrowsze i przy okazji nie przepłacić? Musisz trzymać się kilku prostych zasad. Sprawdź jakich.
Polacy kochają dobre pieczywo, nasze chleby i bułki są naprawdę świetne. Wręcz wybitne. Moim zdaniem nigdzie na świecie nie ma lepszego pieczywa. Ale często łatwo trafić na chleb czy bułki, których producenci nieco ściemniają.
Niektórzy mówią, że jest skąpy. Inni, że oszczędny. Podobno nie lubi, gdy ktoś go robi w konia i do znudzenia powtarza "Czytajcie etykiety". To Bagiński. Robi zakupy, jak każdy. Ale uważa na to, co kupuje i podpowiada innym, jak nie dać się wyrolować, jak oszczędzić i wybierać produkty wartościowe.
Witajcie w "Koszyku Bagińskiego". Dziś zajmujemy się pieczywem.
Z dzisiejszego odcinka dowiesz się:
jak czytać etykiety pieczywai jak te etykiety znaleźćz czego powinno się składać dobre pieczywoczego w pieczywie być nie powinno.