Salmonella w kiełbasie i mięsie mielonym. GIS ostrzega przed spożywaniem tych produktów
W trakcie badań zleconych przez producenta w mięsie garmażeryjnym i kiełbasie produktów Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Kier wykryto pałeczki salmonelli. Główny Inspektorat Sanitarny przestrzega konsumentów przed jedzeniem konkretnych produktów.
Produkty można zwrócić
Produkty zostały już wycofane ze sprzedaży. Klienci, którzy dokonali zakupu feralnego mięsa, mają prawo zwrócić je w miejscu zakupu bez konieczności okazywania paragonu.
– Do Państwa dyspozycji została uruchomiona infolinia: +48 509 656 328, w dni robocze od 7:00 do 15:00. Firmy P.W. KIER przeprasza za zaistniałe niedogodności, jednocześnie informując, że zakupione produkty mogą Państwo zwrócić w miejscu zakupu – informuje zakład na swojej stronie.