Nowa kanapka znanej sieci. Burger Rywala to prztyczek w nos McDonald's

redakcja INNPoland.pl
15 listopada 2023, 16:09 • 1 minuta czytania
Podczas gdy Polacy zajadają się kanapką pracownika leśnego w jednej znanej sieci, druga sieć rzuca wyzwanie tej pierwszej i proponuje swoim gościom Burger Rywala. I mówi "Zrobiliśmy to lepiej". Czym MAX Burger chce przekonać swoich gości?
MAX Burgers wprowadza do swojej oferty Burger Rywala mat. pras.
Więcej ciekawych artykułów znajdziesz na stronie głównej

Szwedzka sieć MAX Premium Burgers rzuca smakowe wyzwanie i wprowadza do polskich restauracji nowość – Burgera Rywala. Rywal dostępny będzie w 3 odsłonach: z wołowiną, wołowiną i bekonem, a także w wersji wegetariańskiej z roślinnym Plant Beef i ma skraść serca obecnych oraz nowych fanów sieci w Polsce.


– Wierzymy, że w branży fast food należy jeszcze wiele zrobić, szczególnie pod kątem smaku. Nie boimy się mówić, że wyprzedzamy w tym względzie konkurencję i tej jesieni oferujemy najlepszego burgera dostępnego na polskim rynku. Myślę, że możemy śmiało powiedzieć: "zrobiliśmy to lepiej" – komentuje Richard Bergfors, CEO MAX Burgers. 

Nowy burger ma przekonać gości nie tylko smakiem i rozmiarem, ale także wysoką jakością składników. Tym, który zasługuje na szczególną uwagę jest lingonberry – szwedzka borówka brusznica, znajdująca się w każdej z trzech wersji Rywala w postaci autorskiego sosu z dipem BBQ.

W burgerze – niezależnie od tego, czy zdecydujemy się na wariant z wołowiną, wołowiną i bekonem czy z Plant Beef – znajdziemy również smażony ser mozzarella, ser cheddar, czerwoną cebulę, sałatę i sos kreolski, wszystko zamknięte w autorskiej bułce MAX, Frisco.

– Od ponad 50 lat nasza misja pozostaje niezmienna – serwować najsmaczniejsze burgery z najwyższej jakości składników. Chcieliśmy dać Polakom jeszcze większy wybór i podnieść poziom konkurencji w zakresie smaku, tak właśnie powstał Rywal. Sos na bazie szwedzkiej borówki i dipu BBQ to nasza specjalność i mamy nadzieję, że skradnie serca nowych fanów MAX – zapowiada Jonas Mårtensson, szef kuchni MAX Burgers.

– Tworząc nowe opcje w menu, nieustannie poszukujemy najlepszych produktów do naszych niemal 200 restauracji na różnych rynkach. W przypadku Rywala borówka pochodzi ze Szwecji, a wołowina jest prosto z Polski – dodaje.

Jak smakuje i ile kosztuje Burger Rywala?

Burger Rywala jest jednym z największych i "najbardziej premium" burgerów w ofercie szwedzkiej restauracji – duży, sycący i satysfakcjonujący niezależnie od wybieranej wersji. Dostępny od 15 listopada we wszystkich restauracjach MAX w Polsce, gdzie goście mają dodatkowo możliwość składania zamówień za pośrednictwem aplikacji MAX Express, strony internetowej oraz partnerów z dostawą.

Ceny nowego burgera w zależności od wariantu zaczynają się od 23,95 złotych, a ceny zestawów od 31,95 złotych.

MAX Burgers został założony w Gällivare w 1968 roku przez Curta Bergforsa i Brittę Andersson i rozwinął się z małej budki serwującej burgery w północnej Szwecji do międzynarodowej sieci z restauracjami w Szwecji, Polsce, Norwegii, Danii i Egipcie.

Ambicją MAX jest stanie się najlepszą siecią burgerów na świecie poprzez serwowanie najlepszych burgerów w sposób odpowiedzialny. Zrównoważony rozwój jest naturalną częścią firmy.

MAX jako pierwsza sieć restauracji na świecie zaczął znakować swoje menu pod kątem dbałości o klimat już w 2008 roku. Od 2006 roku Fair Distribution Foundation przekazuje 7-10 proc. rocznego zysku netto MAX na walkę z ubóstwem.