Chcesz wiedzieć, jak nie dać się oszukać na zakupach? Poczekaj do niedzieli!
Niektórzy mówią, że jest skąpy. Inni, że oszczędny. Podobno nie lubi, gdy ktoś go robi w konia i do znudzenia powtarza "Czytajcie etykiety". To Bagiński. Robi zakupy, jak każdy. Ale uważa na to, co kupuje i podpowiada innym, jak nie dać się oszukać, jak oszczędzić i wybierać produkty wartościowe.
Witajcie w "Koszyku Bagińskiego", nowej serii INNPoland.pl. Pierwszego odcinka podcastu wypatrujcie na naszej stronie jutro (w niedzielę) około godziny 15. Na warsztat bierzemy mięso.
Czego dowiecie się z "Koszyka Bagińskiego"?
Możemy sobie mówić o tym, jak przyrządzić najlepsze steki, jak sezonować wieprzowinę i czy lepsza jest wołowina argentyńska czy japońska. Możemy dyskutować, czy lepsza jest gęś polska owsiana, czy kaczka. Prawda jest o wiele bardziej prozaiczna. Polska stoi kurczakiem. A Polacy na mięsie są oszukiwani i nawet o tym nie wiedzą.
Opowiemy wam o:
- tym, czy można nastrzykiwać mięso solanką;
- tym, czym się różni mięso od wyrobu;
- tym, jak nie dać się zrobić w konia na wędlinach;
- tym, czy warto kupować kurczaka "bez antybiotyków";
- i wielu innych ciekawych rzeczach :)