
Reklama.
Sieć postanowiła na dalszą ekspansję produktów tematycznych. Były już tygodnie włoskie czy azjatyckie, teraz czas na wprowadzenie do tymczasowej sprzedaży uznawanych za rarytas skorupiaków.
– Wprowadzamy do oferty homara pochodzącego z certyfikowanych, zrównoważonych połowów u wybrzeży Wyspy Księcia Edwarda. Homar będzie dostępny od 20 do 26 marca. Rozszerzamy swój asortyment produktów ze znakiem MSC, oferując klientom możliwość spróbowania produktów premium w przystępnej cenie – czytamy w komunikacie biura prasowego na Portalu Spożywczym.
To nie pierwszy raz, kiedy dyskont zdecydował się na sprzedaż luksusowych owoców morza. Pierwszą próbę podjął Lidl jeszcze w 2008 roku. W 2013 roku w sieci niemieckich sklepów również można było kupić homary – opakowanie 325 g kosztowało wtedy 29,99 zł.
Ile trzeba będzie zapłacić w Biedronce? Tego nie wiadomo. Wiadomo jednak, że za kilogram homara trzeba zapłacić od 150 do nawet 250 złotych. Produkt będzie dostępny w sklepach sieci w formie mrożonej.
Źródło: Portal Spożywczy
Napisz do autora: grzegorz.burtan@innpoland.pl