
Marchewkowe? Było. Słony karmel? Nuda. A w tej lodziarni na nudę miejsca nie ma. Nie doświadczą jej też lodziarze, bo co chwila eksperymentują z nowymi smakami. Zrobili nawet lody o smaku rybnych filecików anchois, oscypka czy buraka z miodem.
REKLAMA
Jesteście ciekawi, gdzie znaleźć tak nietypową lodziarnię? Ta konkretna nazywa się Lucky Lood i znajduje się w Gliwicach. Placówki tej małej sieci są też w Chorzowie, Krakowie i Małogoszczu.
Nietypowe smaki lodów
Jej właściciele jednocześnie idą z prądem i tworzą lody całkowicie naturalne, pozbawione wzmacniaczy czy sztucznych barwników. A jednocześnie robią smaki, których wiele osób nawet boi się spróbować.
Jej właściciele jednocześnie idą z prądem i tworzą lody całkowicie naturalne, pozbawione wzmacniaczy czy sztucznych barwników. A jednocześnie robią smaki, których wiele osób nawet boi się spróbować.
Ich popisowymi dziełami są lody alkoholowe. W ofercie są mrożonki o smaku i na bazie piwa Desperados, Jagermeistera z Red Bullem oraz Ballantinesa czy Jack Danielsa. W ofercie mają też wyroby smakujące jak musztarda, mizeria, pomidory z cebulą, anchois, banan w mleku kokosowym czy buraki z miodem.
Na dodatek produkują lody specjalnie dla cukrzyków i bezglutenowców, również na bazie mleka bez laktozy. Eksperci już wiosną wskazywali na to, że nietypowe lody będą hitem tegorocznego lata.
