Tradycyjna kolacja wigilijna w restauracji czy hotelu cieszy się nieustająco największym powodzeniem. Potwierdzają to eksperci ds. organizacji konferencji z Vienna House by Wyndham w Krakowie.
Tradycyjna kolacja wigilijna w restauracji czy hotelu cieszy się nieustająco największym powodzeniem. Potwierdzają to eksperci ds. organizacji konferencji z Vienna House by Wyndham w Krakowie. Materiały prasowe / Vienna House by Wyndham w Krakowie
Reklama.

– Polska ciągle jest dość tradycyjnym krajem, w którym Boże Narodzenie kojarzy się ze wspólnymi spotkaniami przy stole. Dlatego też firmy ciągle preferują celebrację świąt w formie kolacji świątecznej. Oczywiście dużo zależy od lokalizacji i wielkości firmy, ale założenie pozostaje to samo – mówi Beata Dębska, dyrektorka sprzedaży i marketingu Vienna House by Wyndham w Krakowie.

logo
Materiały prasowe / Vienna House by Wyndham w Krakowie

Wigilia w restauracji

Firmy często decydują się na organizację wigilii dla pracowników właśnie w hotelowych restauracjach. Ma to bowiem wiele zalet. – Jakość obsługi dużych grup w hotelowych restauracjach często jest na wyższym poziomie niż w miejscach na co dzień obsługujących gości indywidualnych – podkreśla Hubert Chołociński, operation manager Vienna House by Wyndham w Krakowie. – W restauracjach hotelowych jest najczęściej przestrzeń na dużą ilość osób, a alternatywnie kolację wigilijną można zorganizować w sali konferencyjnej. Dodatkowo na miejscu hotel może zapewnić noclegi dla gości przyjezdnych – dodaje.

logo
Materiały prasowe / Vienna House by Wyndham w Krakowie

W każdym hotelu Vienna House by Wyndham co roku w okresie listopad-grudzień organizowanych jest kilkanaście/kilkadziesiąt przyjęć świątecznych dla firm. Dlatego hotele zawsze tworzą ofertę wigilijną z dużym wyprzedzeniem. W cenie menu firmy otrzymują pakiet dodatkowych świadczeń – świąteczne dekoracje i oprawę muzyczną, specjalnie dobrane menu bożonarodzeniowe czy organizację tanecznej imprezy wigilijnej.

Tradycyjna kolacja albo świąteczna impreza z atrakcjami

– Niektóre firmy stawiają na elegancką kolację zasiadaną. Inne chcą "rozruszać" pracowników i zapewniają im dodatkowe atrakcje, takie jak wizyta św. Mikołaja, dyskoteka, warsztaty barmańskie czy występy taneczne. Jedne stawiają na tradycyjną polską kuchnię, inni wolą poeksperymentować z daniami kuchni międzynarodowej. Jesteśmy otwarci na wszelkie pomysły i wspólnie z klientami znajdujemy najlepsze z możliwych rozwiązań – podkreśla Beata Dębska.

logo
Materiały prasowe / Vienna House by Wyndham w Krakowie

Koszt wigilii firmowej w hotelu nie jest wcale wyższy od eventów świątecznych organizowanych w innych obiektach. Przykładowo w Vienna House by Wyndham Andel’s Cracow menu serwowane zaczyna się od 105 zł za osobę, z napojami i całą organizacją, zaś bufetowa kolacja wigilijna w Vienna House Easy by Wyndham Cracow już od 140 zł za osobę. 

logo
Materiały prasowe / Vienna House by Wyndham w Krakowie

– Dodatkowym plusem współpracy z hotelem przy organizacji wigilii dla pracowników jest to, że można skorzystać z dużego doświadczenia pracowników obiektu oraz z wysokiej jakości hotelowej infrastruktury dostosowanej do dużych grup – podkreśla Chołociński. – Warto jednak zacząć planowanie wcześniej, gdyż z tygodnia na tydzień dostępność sal i restauracji jest mniejsza – dodaje.