Rozwój na Twoich zasadach. Czy to w ogóle możliwe?
Kierownik restauracji, liderka gościnności i instruktor. Trzy stanowiska, trzy różne osoby i pomysły na siebie, ale jeden wspólny mianownik – satysfakcja z pracy.
Dynamiczne zmiany czy stabilizacja?
Kamil Kiec pracuje w McDonald’s od trzech lat. Zatrudnił się, gdy rozpoczął studia i szukał elastycznego zajęcia, które pozwoli mu dopasować grafik do uczelni. Jednocześnie nie był zainteresowany jakąkolwiek pracą, bo zależało mu na rozwoju i zdobyciu ciekawego doświadczenia. W McDonald’s zaczął jako pracownik restauracji.
Materiały prasowe / McDonald’s
Są osoby, dla których zmiany i dynamiczny rozwój mają wielkie znaczenie, są również takie, dla których priorytetem jest stabilizacja i spokój. Dlatego, gdy Agata Szałaj dostała propozycję awansu na managera, nie skorzystała z niej. W McDonald’s pracuje od 4 lat i jest zadowolona ze stanowiska liderki gościnności.
Materiały prasowe / McDonald’s
Pakiet uniwersalnych kompetencji
Kamil miał okazję wziąć udział w programie talentowym organizowanym dla managerów McDonald’s. W Talent Development Program co roku bierze udział około 40 osób z całego kraju, a celem projektu jest doskonalenie kompetencji liderskich.
– Gdy się za coś zabieram, wkładam w to całe serce. To mi się podoba w Maku, że są tu realizowane działania, które pozwalają wyłapać ambitnych ludzi. Takich, którzy chcą się rozwijać. Ścieżka kariery w McDonald’s obejmuje kilka etapów, a oferta szkoleniowa jest dopasowana do konkretnego poziomu i wymaganych kompetencji. Ale przecież rozwój, to nie tylko awans. To także zdobywanie doświadczenia i poszerzanie swojej wiedzy w różnych, czasem równoległych, obszarach. A tych, jest w McDonald’s całkiem sporo!
Dla Noufala McDonald’s to pierwsza praca w życiu. Gdy przyszedł, znał jeden zwrot po polsku, czyli „dzień dobry”. Dziś rozumie więcej, niż przypuszczał, że kiedykolwiek będzie w stanie.W Maku najbardziej interesuje mnie zarządzanie logistyką, dostawy, zamówienia, czyli obszary niewidoczne dla gościa. Moim marzeniem jest własny biznes. Chciałbym prowadzić restaurację, gdzie przygotowywane byłyby dania z całego świata. I obowiązkowo przestrzeń do tańca!
Pod tym względem praca w McDonald’s jest dla mnie ogromną wartością, każdego dnia przyglądam się zarządzaniu restauracją i uczę się wszystkich elementów, które składają się na gastronomiczny sukces.
Materiały prasowe / McDonald’s
Współpraca kluczem do sukcesu
McDonald’s to miejsce, w którym odnajdzie się student, który przyszedł na chwilę, rodzic który szuka stabilizacji i dojrzała osoba, która chce spróbować czegoś nowego! Doświadczenie w innej branży lub jego kompletny brak, nie mają tu znaczenia. Ważna jest otwartość i chęci. Dla wszystkich dostępne są materiały szkoleniowe i programy rozwojowe, interaktywne zadania i wsparcie kadry kierowniczej. To prawda, funkcjonowanie restauracji opiera się na procedurach i standardach, lecz jeśli chodzi o zespół, nie obowiązują żadne schematy.