Burger King do swojej oferty w polskich lokalach wprowadził Vege Halloumi Kinga, czyli bezmięsnego burgera. Polska jest jednym z pierwszych krajów, w których dostępna jest nowa kanapka.
W skład nowego burgera wchodzi oczywiście maślana bułka, ale głównym składnikiem są dwa plastry sera Halloumi. Do tego został dodany pomidor, cebulka, majonez i sałata.
Nowego burgera można spróbować we wszystkich 62 polskich lokalach Burger Kinga.
Polska jest jednym z pierwszych krajów gdzie wprowadzono vegeburgera. Wcześniej pojawił się on w Szwecji oraz Wielkiej Brytanii.
Sojusz wegan i mięsożerców
Jak pisaliśmy niedawno w INNPoland.pl, właściciel wegańskiej restauracji Wegeguru Michał Kiciński, który jest równocześnie współtwórcą CD Projektu, włączył się w nową inicjatywę o nazwie Real Food. Współpracuje w jej ramach założycielami sieci burgerowni Bobby Burger. Oprócz kapitału do nowo powstałej grupy Kiciński wnosi również swoją knajpę.
Spróbowaliśmy tajemniczego "wegemięsa"
Redakcja INNPoland.pl testowała mięso powstałe z roślin, które smakuje jak prawdziwa wołowina. To dzięki specjalnemu sosowi, nazwijmy go "roślinną krwią". Google chciał kupić producenta tego "niemięsa" za 200-300 mln dol.