
Słynny Majonez Kielecki już nigdy nie będzie taki sam. Wszystko przez decyzję producenta o zmianie najważniejszego składnika, z którego produkowano legendarny produkt. Do wytwarzania tego majonezu wykorzystywane będą specjalne jaja.
Producent zapewnia, że Majonez Kielecki będzie się wyróżniał na sklepowych półkach, ponieważ każdy nowy słoik będzie opatrzony specjalną banderolą przygotowaną z okazji wprowadzenia okazjonalnej zmiany w składzie produktu.
Zmiana składu legendarnego Majonezu Kieleckiego
Zmiana w składzie majonezu dotyczy jaj używanych do wytwarzania produktu. Producent wykorzystał tym razem wyłącznie jaja z chowu ściółkowego do wytworzenia pierwszej partii, która trafiła już na sklepowe półki. Decyzja Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem”, która jest wyłącznym właścicielem marki "Majonez Kielecki" i jego producentem, jest podyktowana koniecznością realizacji założeń przyjętych w ramach strategii, którą firma zadeklarowała już w maju 2018 roku.
Adam Jamróz
prezes zarządu Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem”
Jak rozpoznać nowy Majonez Kielecki?
Spółdzielnia poinformowała, że pierwsza partia produktu trafiła już do sklepów w całym kraju. Produkt dostępny jest w wielu wariantach. Majonez można nabyć w szklanych słoikach o różnej pojemności: 170 ml, 310 ml, 410 ml, 500 ml oraz 700 ml. Nowe słoiki będą wyróżniały się specjalną banderolą.
Podobają Ci się moje artykuły? Możesz zostawić napiwek
Teraz możesz docenić pracę dziennikarzy i dziennikarek. Cała kwota trafi do nich. Wraz z napiwkiem możesz przekazać też krótką wiadomość.

Producent deklaruje, że obrana w 2018 strategia biznesowa spowodowana jest chęcią odejścia od wykorzystywania do produkcji Majonezu Kieleckiego jaj pochodzących od kur z chowu klatkowego.
Adam Jamróz
prezes zarządu Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem”
Majonez Kielecki jest najchętniej kupowanym tego typu produktem w Polsce. To jego receptura, stworzona w Polsce, stała się stabilnym fundamentem do opracowania Polskiej Normy majonezu.
Wysokie ceny majonezu, a oszczędzanie pieniedzy
Na łamach INNPoland informowaliśmy o cenach majonezu, które odkleiły się od rzeczywistości. Wszystko dlatego, że marzec 2023 roku przywitał nas ostrą podwyżką cen majonezu. Był on średnio ponad dwa razy droższy, niż w 2020 roku. Wtedy informowaliśmy, iż miłośnicy smaku Winiar zwracają się ku Kani z Lidla. Składem nie odstaje, kubki smakowe nie czują różnicy, ale portfel owszem.
Dziś mamy jednak coś, co pogodzi zwaśnione strony i zalepi wielkim plastrem ziejący w Polsce podział. Najlepszy jest majonez domowy – prosty do zrobienia, tani i wybitnie smaczny. Jak ktoś lubi majonez Kielecki to może sobie wlać dodatkową łyżkę octu. Albo lepiej dwie. I będzie równie zadowolony.
