Słynny Majonez Kielecki już nigdy nie będzie taki sam. Wszystko przez decyzję producenta o zmianie najważniejszego składnika, z którego produkowano legendarny produkt. Do wytwarzania tego majonezu wykorzystywane będą specjalne jaja.
Reklama.
Reklama.
Producent zapewnia, że Majonez Kielecki będzie się wyróżniał na sklepowych półkach, ponieważ każdy nowy słoik będzie opatrzony specjalną banderolą przygotowaną z okazji wprowadzenia okazjonalnej zmiany w składzie produktu.
Zmiana składu legendarnego Majonezu Kieleckiego
Zmiana w składzie majonezu dotyczy jaj używanych do wytwarzania produktu. Producent wykorzystał tym razem wyłącznie jaja z chowu ściółkowego do wytworzenia pierwszej partii, która trafiła już na sklepowe półki. Decyzja Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem”, która jest wyłącznym właścicielem marki "Majonez Kielecki" i jego producentem, jest podyktowana koniecznością realizacji założeń przyjętych w ramach strategii, którą firma zadeklarowała już w maju 2018 roku.
Jak rozpoznać nowy Majonez Kielecki?
Spółdzielnia poinformowała, że pierwsza partia produktu trafiła już do sklepów w całym kraju. Produkt dostępny jest w wielu wariantach. Majonez można nabyć w szklanych słoikach o różnej pojemności: 170 ml, 310 ml, 410 ml, 500 ml oraz 700 ml. Nowe słoiki będą wyróżniały się specjalną banderolą.
Producent deklaruje, że obrana w 2018 strategia biznesowa spowodowana jest chęcią odejścia od wykorzystywania do produkcji Majonezu Kieleckiego jaj pochodzących od kur z chowu klatkowego.
Majonez Kielecki jest najchętniej kupowanym tego typu produktem w Polsce. To jego receptura, stworzona w Polsce, stała się stabilnym fundamentem do opracowania Polskiej Normy majonezu.
Czytaj także:
Wysokie ceny majonezu, a oszczędzanie pieniedzy
Na łamach INNPoland informowaliśmy o cenach majonezu, które odkleiły się od rzeczywistości. Wszystko dlatego, że marzec 2023 roku przywitał nas ostrą podwyżką cen majonezu. Był on średnio ponad dwa razy droższy, niż w 2020 roku. Wtedy informowaliśmy, iż miłośnicy smaku Winiar zwracają się ku Kani z Lidla. Składem nie odstaje, kubki smakowe nie czują różnicy, ale portfel owszem.
Zachęcamy do subskrybowania kanału INN:Poland na YouTube. Od teraz Twoje ulubione programy "Rozmowa tygodnia" i "Po ludzku o ekonomii" możesz oglądać TUTAJ.
Dziś mamy jednak coś, co pogodzi zwaśnione strony i zalepi wielkim plastrem ziejący w Polsce podział. Najlepszy jest majonez domowy – prosty do zrobienia, tani i wybitnie smaczny. Jak ktoś lubi majonez Kielecki to może sobie wlać dodatkową łyżkę octu. Albo lepiej dwie. I będzie równie zadowolony.
Do INNPoland przeszedł z telewizji NEWS24, gdzie był prezenterem i reporterem sejmowym. Właściciel start-upu checkPRESS.pl.
Reklama.
Na rynku już kilku lat dostępne są wyroby, przy produkcji których nie stosujemy jajek potocznie określanych jako „trójki”. Mowa tu konkretnie o Majonezie Kieleckim Omega-3 310 g, Majonezie Kieleckim lekkim 310 g, oraz Majonezie Kieleckim 450 ml, w plastikowym opakowaniu. Jednak teraz po raz pierwszy powstał również nasz flagowy, „tradycyjny” Majonez Kielecki w szklanych opakowaniach w całości na bazie jajek z chowu ściółkowego.
Adam Jamróz
prezes zarządu Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem”
Jesteśmy dumni z tego, że konsekwentnie realizujemy założone przez nas cele i zbliżamy się do całkowitego odejścia od surowców pochodzących od zwierząt hodowanych w systemie klatkowym!
Adam Jamróz
prezes zarządu Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem”