Absolwenci słynnego Singularity University w Polsce. Wśród gości pojawi się twórca sztucznego mięsa

Patrycja Wszeborowska
Ideą Singularity University z Doliny Krzemowej jest wykorzystywanie nowoczesnych technologii do osiągnięcia lepszego jutra i łączenie właśnie takich ludzi - wizjonerów z misją zmieniania świata za pomocą technologii. Kilku z tych liderów przyszłości będzie gośćmi listopadowej konferencji „Masters & Robots”.
Podczas konferencji "Masters & Robots" będzie można posłuchać ludzi związanych z najbardziej innowacyjną uczelnią na świecie - Singularity University. fot. Singularity University
Ludzie związani z Singularity University, jednym z najbardziej prestiżowych inkubatorów i innowacyjnych uniwersytetów na świecie, pochodzą z różnych środowisk. Mają jednak wspólne cele - przy pomocy nowoczesnych technologii mierzyć się ze współczesnymi wyzwaniami i tworzyć lepsze jutro.

W ten sposób propagują swoją wizję i uczą światowe korporacje wykorzystywania nowych technologii w biznesie. A poza tym m.in. walczą z rozwojem epidemii gorączki Dengue w Ameryce Południowej, pracują nad powstrzymaniem malarii, wymyślają sztuczne mięso.

Najbardziej osobliwy uniwersytet na świecie ukończyło również kilku Polaków, w tym przedsiębiorca Sebastian Kulczyk i Tomasz Misiak z Work Service. W rozmowie z INNPoland.pl zdradzili, jak bardzo SU różni się od polskich uczelni oraz czego się na nim nauczyli.


– Singularity University uświadomił mi jak szybko technologie zmieniają dziś biznes. Wiele z projektów, inkubowanych w SU, już za moment zmieni na lepsze życie milionów ludzi. Ludzie z Singularity już dziś żyją w świecie przyszłości – twierdzi Sebastian Kulczyk.

Masters & Robots
Okazję do poznania tak wyjątkowych ludzi związanych z tak nadzwyczajną instytucją tworzy „Masters & Robots”. Konferencja poświęcona transformacji cyfrowej w biznesie oraz wpływie nowych technologii na człowieka odbędzie się w dniach 13-15 listopada w Warszawie.

Jej gośćmi będą m.in. prof. Mark Post, który opracował technologię produkcji sztucznego mięsa, Andra Keay, założycielka Silicon Valley Robotics, zajmująca się rozwojem rynku robotycznego oraz Natasha Vita-More, artystka i transhumanistka, interesująca się technologiami przedłużającymi życie.