Burger King przełamuje rywalizację Drwali. Stawia na ser cheedar.
Burger King przełamuje rywalizację Drwali. Stawia na coś zupełnie innego. Fot. Musmuliady Jahi/Unsplash/materiały prasowe, montaż; INNPoland

W Polsce rozpoczął się już długo wyczekiwany sezon na Burgera Drwala w McDonald’s. Alternatywę proponuje MAX Premium Burgers. Tymczasem w Burger King wjechała nowość. Amerykański gigant również stawia na ser, ale w innym wydaniu.

REKLAMA

Burger Drwala powrócił do McDonald’s w zeszłym tygodniu, a w środę 26 listopada do oferty trafią kolejne warianty kultowego burgera, w tym zupełna nowość: Burger Drwala z ostrymi papryczkami. Na rynku nie brakuje odpowiedzi konkurencji. MAX Premium burger ma na stałe w ofercie Burgera Rywala.

Burger King także nie próżnuje. W menu giganta pojawiła się nowa propozycja z serem cheddar.

Burger King przełamuje rywalizację drwali. Stawia na cheddar

Przypomnijmy, że zarówno McDonald’s, jak i MAX Premium Burgers proponują w swoich kanapkach charakterystyczny, panierowany ser.

Tymczasem nowością w restauracjach Burger King jest Cheesy Dip. To aksamitny, podawany na ciepło ser cheddar, idealny do burgerów i przekąsek. Dostępny jest w dwóch rozmiarach: 80 g i 120 g.

Dip świetnie sprawdza się do polewania, maczania i zatapiania burgerów, tortilli oraz przekąsek, takich jak nuggetsy, krążki cebulowe czy frytki. Ma gładką, kremową konsystencję i intensywny, serowy smak, który wzbogaca każdy kęs. Można go dowolnie łączyć z innymi produktami z oferty, tworząc własne, ulubione kompozycje.

Znajdzie się też coś dla fanów ostrzejszych smaków. Do oferty wchodzą także dwie nowe pozycje z sosem serowym z chilli.

logo
Cheesy Dip w Burger King. Fot. materiały prasowe

Cheesy Dip na zimę w Burger King

Long Chilli Cheese to połączenie długiej, puszystej bułki z sezamem, roztapiającego się sera, chrupiących plasterków jalapeño i pikantnego sosu chilli cheese. Burger dostępny jest w trzech wersjach: z grillowaną na ogniu wołowiną, kurczakiem lub roślinnym patty.

Drugą nowością jest Chilli Cheese Tortilla, w której można wybrać wołowinę, kurczaka lub wersję plant-based. W tortilii znajdziemy jalapeño, ser oraz kremowy sos chilli cheese. Towarzyszą jej wyraziste Chilli Cheese Nuggets z serowym, lekko pikantnym środkiem.

– Cheesy Dippin’ to idealna propozycja dla tych, którzy w chłodniejsze dni stawiają na comfort food – rozgrzewający, sycący, wyrazisty. Nasz ciepły ser cheddar można dołożyć do burgera, tortilli albo przekąsek – i zjeść dokładnie tak, jak się lubi. Polewać, maczać, łączyć na różne sposoby – mówi Magdalena Michalak, Brand Manager Burger King.

Oferta Cheesy Dippin’ jest już dostępna we wszystkich restauracjach Burger King®, a także w kanale Drive Thru oraz w dostawie.